Nederlandse spelling en spraakkunst

Heel wat kinderen, adolescenten en zelfs volwassenen kunnen niet meer zonder fouten schrijven of hebben geen kaas gegeten van de Nederlandse spraakkunst.

Nochtans om een boodschap correct over te brengen of om een goede brief te kunnen opstellen, moet men op de hoogte zijn van zinsstructuren en spellingsregels. Zelfs als we spreken met iemand moeten we weten hoe onze zinnen op te bouwen zodat de andere ons begrijpt.

Spellingsregels worden willekeurig aangeleerd op school. En woordsoorten en zinsdelen worden door elkaar gemengd tot een hutsepot. Nochtans is het belangrijk om een correcte zin te kunnen maken en om zonder fouten te kunnen schrijven.

Onze taal is een communicatiemiddel en als we ons niet correct uitdrukken, worden we aan de andere kant van de communicatielijn verkeerd begrepen met alle gevolgen van dien.

Kinderen en volwassenen die hun spelling en spraakkunst willen bijwerken kunnen hiervoor bij ons terecht. De regels worden systematisch bekeken en de hutsepot van zinsdelen en woordsoorten wordt uit elkaar gehaald.